Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ:Αδειες Λειτουργίας-Έναρξη λειτουργίας Π.Σ. για την γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων του καθεστώς του Ν.4442/2016

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ:Αδειες Λειτουργίας-Έναρξη λειτουργίας Π.Σ. για την γνωστοποίηση των δραστηριοτήτων του καθεστώς του Ν.4442/2016

    **Σχόλιο**:Διατυμπανίστηκε ως βελτίωση,απλοποίηση κλπ.....Μένει να το δούμε στην πράξη...Δεν φαίνεται να καταργείται κανένας επί μέρους έλεγχος ή δικαιολογητικό,αλλά ο καταστηματάρχης απλά μπορεί να κάνει "γνωστοποίηση λειτουργίας" σε κάποια ιστοσελίδα,περιγράφοντας τα επι μέρους δικαιολογητικά,τα οποία υποχρεούται να έχει στην επιχείρησή του,δεν υποχρεούται να τα υποβάλλει σε αρμόδια υπηρεσία.Μπορεί να ξεκινήσει λειτουργία(ο χρόνος συγκέντρωσης επί μέρους δικαιολογητικών αποσιωπάται,για να φανεί "συντόμευση"?) και να ακολουθήσουν μετά οι έλεγχοι...Αν έχει διαμορφώσει το κατάστημά του και λειτουργεί,έχει το ρίσκο, με τους μετέπειτα ελέγχους, να βρεθεί προ εκπλήξεων,ενώ θα έχει δαπανήσει ήδη  σοβαρά ποσά...Γι αυτό επισημαίνουμε προσεκτικά βήματα απ΄την αρχή για έλεγχο προϋποθέσεων λειτουργίας του καταστήματος, με την ζητούμενη χρήση.Συνεργασία επομένως απ'άρχής με Μηχανικό..
 
Το Ενημερωτικό  Αρθρο
 
   Εκδόθηκε η απόφαση με Αριθ. Πρωτ. Φ15/οικ.62588/754/2-6-2017 που αφορά την έναρξη λειτουργίας, από 6/6/2017, πληροφοριακού συστήματος για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποίησης των δραστηριοτήτων του Ν. 4442/2016.

Στην απόφαση, εκτός των άλλων, αναφέρεται ότι σχετικά με την εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων για την άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων με την διαδικασία της γνωστοποίησης, ήτοι:

i. Μεταποιητικών Επιχειρήσεων Τροφίμων και Ποτών (ΥΑ ΦΕΚ 1061/Β/28-3-2017)

ii. Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων αυτών που
λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων, (ΚΥΑ ΦΕΚ 1723/Β/18-5-2017)

iii. Τουριστικών Καταλυμάτων και Κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν εντός αυτών (ΚΥΑ ΦΕΚ 1750/Β/19-5-2017 και ΚΥΑ ΦΕΚ 1654/Β/15-5-2017), κατ’ εξουσιοδότηση του ν. 4442/2016 (Α΄230), ενημερώνουμε ότι πριν την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασης υποβάλλεται γνωστοποίηση από τον φορέα της οικονομικής δραστηριότητας, εφόσον πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας και έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και δικαιολογητικά που απαιτούνται.

    Ο φορέας άσκησης μιας οικονομικής δραστηριότητας δεν υποβάλλει στη διοίκηση κανένα έγγραφο, αλλά υποχρεούται να τηρεί στην έδρα της επιχείρησης φάκελο με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη λειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. επιμέρους άδειες, εγκρίσεις, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά κλπ).
Από την 06/06/2017, η γνωστοποίηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας
https://notifybusiness.gov.gr.

Δείτε ολόκληρη την απόφαση εδώ.

Πηγή: https://www.e-forolo....aspx?id=204207  κ michanikos.gr
======================================================================
 
*** Για Αδειοδοτήσεις Καταστημάτων -Επιχειρήσεων.......
-...Αρθρα στο Ιστολόγιό μας....ΚΛΙΚ ΕΔΩ
-....Αν σκοπεύετε σε Ιδρυση-Λειτουργία Καταστήματος,
επικοινωνείστε  με το Γραφείο μας................ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου