Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ :Στατιστικά Στοιχεία για την Ενεργειακή κλάση των Κτιρίων με βάση τα Ενεργειακά Πιστοποιητικά

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ :Στατιστικά Στοιχεία για την Ενεργειακή κλάση των Κτιρίων με βάση τα Ενεργειακά Πιστοποιητικά
 
     Η Ενεργειακή Κλάση των Κτιρίων καθορίζεται από τα "Ενεργειακά Πιστοποιητικά" ( ή Πιστοπ.Ενεργ Απόδοσης ΠΕΑ)  που εκδίδουν Μηχανικοί-Ενεργειακοί Επιθεωρητές μετά από ειδική ενεργειακή επιθεώρηση.
      Αυτά εκδίδονται για μεταβίβαση ή μίσθωση η Ενεργειακή Αναβάθμιση όπως με το Πρόγραμμα "Εξοικονόμηση κατ' Οίκον"

         Ενεργειακά πιστοποιητικά που καθορίζουν την ενεργειακή κλάση των κτιρίων, διαθέτει το 25% του κτιριακού αποθέματος της χώρας, με το αντίστοιχο νούμερο να υπολογίζεται σήμερα ότι ξεπερνά το 1 εκατομμύριο. Εάν υπολογιστεί, η δεξαμενή κτιρίων στον οικιστικό τομέα που εκτιμάται με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε 4.122.088, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, όπου τα αντίστοιχα ποσοστά κυμαίνονται από 15 έως 17%.
     Στα νούμερα αυτά, όπως επισημαίνουν από το ΚΑΠΕ, δεν περιλαμβάνονται όσοι κατοικούν στα σπίτια καθώς πιστοποιητικά, υποχρεούνται να εκδίδουν μόνο όσοι πουλούν ή μισθώνουν ακίνητα(*Σημείωση δική μας:.υπάρχουν βέβαια και τα ενεργειακά αναβαθμιζόμενα κτίσματα με το "Εξοικονόμηση κατΌίκον" που φυσικά κατοικούνται).
     Σύμφωνα με τον ενεργειακό κόμβο για την απόδοση των κτιρίων «EnergyHub for All»(*Σημείωσή μας:μια επίσκεψη στον κόμβο θα σας δώσει χρήσιμα ενημερωτικά στοιχεία,ακόμη και μι ααπλή εφαρμογή για εκτίμηση της ενεργειακής κλάσης της κατοικίας σας με συμβουλές για βελτίωσή της) στις κατοικίες παρατηρείται ότι, ένα σημαντικό ποσοστό:
  • της τάξης του 65% κατατάσσεται στη χαμηλότερη ενεργειακή κατηγορία Ε-Η.
  • Το 32% κατατάσσεται στην Γ-Δ,
  • ενώ μόλις το 3% στην Α-Β.
     Αντίστοιχα, από την κατανομή των πιστοποιητικών ανά ενεργειακή κατηγορία σε επίπεδο Περιφέρειας προκύπτει ότι, και στην περίπτωση αυτή, οι περισσότερες κατοικίες ανήκουν στη χαμηλότερη ενεργειακή κατηγορία Ε-.
     Το διάστημα 2011 έως Μάιο του 2016 εκδόθηκαν συνολικά 641.662 ΠΕΑ σε κτίρια κατοικίας. Από αυτά, το 83% αφορούν σε κτίρια ή διαμερίσματα πολυκατοικιών (535.517 ΠΕΑ), ενώ το 17% σε μονοκατοικίες.
     Από την κατανομή των εκδοθέντων ΠΕΑ για τις κατοικίες στις 13 Περιφέρειες της χώρας, φαίνεται ότι το 39.8% έχουν εκδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ ακολουθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστό 17.1%
      Από τη συσχέτιση μεταξύ του κτιριακού οικιακού αποθέματος και των εκδοθέντων ΠΕΑ ανά Περιφέρεια, διαπιστώνεται ότι στην Περιφέρεια Ηπείρου έχουν εκδοθεί τα περισσότερα πιστοποιητικά με ποσοστό 35%, ενώ τα λιγότερα στην Περιφέρεια Κρήτης με ποσοστό 10%.
 
Πηγή:polytexnikanea.gr
=======================================================================
.
.............Περισσότερα για ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΑ για Ενεργειακά Πιστοποιητικά :

Πιο αναλυτικά, παρουσιάζονται γραφήματα και πίνακες δεδομένων σχετικά με :

1. Το Πλήθος Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης ανά Δεκαετία Κατασκευής & Ενεργειακή Κατηγορία.
2. Πλήθος Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης ανά Δεκαετία Κατασκευής & Χρήση.
3. Πλήθος Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης ανά Χρήση & Ενεργειακή Κατηγορία.
4. Πλήθος Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης ανά Λόγο Έκδοσης.
5. Μέση Κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας στη θέρμανση, ψύξη, ΖΝΧ, φωτισμό, ΑΠΕ και ΣΗΘ.


δείτε από τον επίσημο δικτυακό τόπο του ΥΠΕΚΑ με....... ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

**Αλλά σχετικά Στατιστικά

Στατιστικά Στοιχεία → κατοικίες

Αποτελέσματα Προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ οίκον”

Χρονική περίοδος 2011 - 2016 (έως 31.05.16)..
με......ΚΛΙΚ ΕΔΩ
========================================================================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου