Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

ΕΣΠΑ-ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ:Από Σεπτέμβριο οι νέες Προκηρύξεις

ΕΣΠΑ-ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ:Από Σεπτέμβριο οι νέες Προκηρύξεις

"Επανεκκίνηση/Επιχειρηματικά"
 
     Σε 11 ανέρχονται συνολικά οι νέες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επανεκκίνηση» που θα ξεκινήσουν σταδιακά να προκηρύσσονται από τον Σεπτέμβριο.
        Αφορούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και μεταξύ άλλων προβλέπονται και χρηματοδοτικές δράσεις και για το εμπόριο.
      Αυτά, όπως τα ανακοίνωσαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης είναι:
 
• Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.
• Αναβάθμιση υφιστάμενων πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ.
• Νεοφυής επιχειρηματικότητα προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ.
• Aναβάθμιση επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους με 50 ως 250 άτομα, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Η ενίσχυση αφορά κυρίως τη μείωση του ενεργειακού κόστους
 
• Ιδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων ή επέκταση υφιστάμενων, συνολικού προϋπολογισμού 240 εκατ. ευρώ
 
Ακόμη από Σεπτέμβριο ενεργοποιείται ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος
 
.....Περισσότερα ΚΛΙΚ ΕΔΩ...
 
"Εξοικονομώ"
 
       Από το φθινόπωρο και μετά αναμένεται να τρέξει το νέο «Εξοικονομώ», με βασική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ περιόδου 2014-2020 και συνολικά κεφάλαια ύψους 292,5 εκατ. ευρώ.   
       Οσον αφορά στο νέο «Εξοικονομώ» στέλεχος του υπουργείου δήλωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί πόροι 248 εκατ. ευρώ από επιχειρησιακά προγράμματα, ενώ επιπλέον 44,5 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τις Περιφέρειες.
      Τα κριτήρια ένταξης θα διαφοροποιηθούν σε σχέση με το παλαιό πρόγραμμα τόσον όσον αφορά στα εισοδήματα όσο και στις γεωγραφικές ζώνες, με έμφαση στην ενίσχυση των νοικοκυριών με τα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ δεν θα υπάρχει η υποχρέωση κάλυψης της ίδιας συμμετοχής με τραπεζικό δάνειο.
      Στόχος είναι το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» να προκηρυχθεί το φθινόπωρο, αλλά την ημερομηνία θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό η έκδοση του νέου ΚΕΝΑΚ για το κτιριακό απόθεμα της χώρας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου