Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
**Για την υλοποίηση του έργου είναι απαραίτητη  Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Η ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  για μεγάλα έργα. Ετσι προβλέπονται:

Α-ΑΜΟΙΒΗ ΜΕΛΕΤΩΝ: Για όλα τα απαιτούμενα Σχέδια (Τοπογραφικά, Αρχιτεκτονικά,Στατικά,Θερμομόνωση,Παθητ.Πυροπροστασία,Χρον.Προγραμματισμός,Υδρευση,Αποχέτευση,Λοιπά Ηλεκτρομηχανολογικά),ανάλογα με την περίπτωση.
 Β-  Η ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ,που διασφαλίζει την σύμφωνα με τις Μελέτες και  τους Κανονισμούς κατασκευή της Οικοδομής ,αλλά και περιορίζει φαινόμενα σπατάλης υλικών, συμβάλλοντας στην Οικονομία της Κατασκευής.
-Το Υψος των Αμοιβών Μηχανικών ορίζεται με Υπουργική Απόφαση, ανάλογα με το μέγεθος και την χρήση της Οικοδομής,υπόκειται δε σε περιοδικές αναθεωρήσεις(**Σήμερα πλέον η τελική αμοιβή είναι θέμα συμφωνίας Μηχανικού-Ιδιοκτήτη).
Η καταβολή τους γίνεται υποχρεωτικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ,σε Ειδικό Λογαριασμό του στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ,αφού ελεγχθεί ηλεκτρονικά ο Συμβατικός  Προϋπολογισμός του Εργου για την Εκδοση της ΑΔΕΙΑΣ.
-Η Αμοιβή Μελέτης καταβάλεται με την ολοκλήρωσή της και πριν την υποβολή στην Πολεοδομία.
-Η Αμοιβή Επίβλεψης,για μικρά έργα καταβάλλεται συνήθως μαζί με την Αμοιβή Μελέτης στην αρχή ,ενώ για σοβαρώτερα έργα καταβάλλεται παράλληλα με την εκτέλεση των εργασιών(ολοκλήρωση σκελετού,αποπεράτωση)
-Ζητείστε από τον Μηχανικό σας να σας ενημερώσει αναλυτικά στα επι μέρους στοιχεία Κόστους.
-Μην επιδιώκετε απλά «φθηνή Αδεια» ζητώντας περίεργες εκπτώσεις στην Αμοιβή Επίβλεψης (δεν θέλω επίβλεψη,τα ξέρει ο Μάστορας κλπ) γιατί το «φθηνό συνήθως κοστίζει ακριβά»/ζημίες,σπατάλη,κακοτεχνίες,αυθαιρεσίες,ανακατασκευή κλπ).

****Το Γραφείο μας με την μακρόχρονη εμπειρία του μπορεί  να αντιμετωπίσει ότι χρειάζεται για την Εκδοση μιας Οικοδομικής ΑΔΕΙΑΣ.
-Ζητείστε μας ενημέρωση σε όποιο τεχνικό ζήτημα  σας απασχολεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου