Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Πώς να χτίσετε ένα σπίτι με 3,410 ευρώ

Πώς να χτίσετε ένα σπίτι με 3,410 ευρώ



-Πώς μπορείς να χτίσεις ένα σπίτι, αν έχεις μόνο 3,410 ευρώ;
Ο Simon Dale, ένας πιστός του κάν’ το μόνος σου, ξέρει! Έφτιαξε το εξοχικό του στο δάσος εξ ολοκλήρου από φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά και ξόδεψε 3,410 ευρώ με δουλειά 4 μηνών γι’ αυτό το σπίτι, που μοιάζει πολύ με σπίτι των χόμπιτ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

...περισσότερα,...λεπτομέρειες-φωτο κ Video από το Ιστολόγιο "Περιπλανώμενος"

  Πολύ ωραία. αλλά το άρθρο δεν αναφέρει αν χρειάστηκε ο ιδιοκτήτης να βγάλει άδειες και με ποιούς Κανονισμούς.Η μήπως θα το δηλώσει τώρα με την διαδικασία των "αυθαιρέτων"?
  Πάντως με άδεια ή χωρίς,νόμιμο ή αυθαίρετο,είναι μια κατασκευή με μεράκι προσαρμοσμένη άριστα στο περιβάλλον.Ετσι αντί "προστίμου" θάπρεπε να λάβει  Ειδικό Βραβείο Οικολογικής Δόμησης.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Κτηματαγορά σήμερα-Πηγές Ενημέρωσης

Κτηματαγορά σήμερα-Προβληματισμοί-Πηγές Ενημέρωσης


«Πόλεμος» μεταξύ των ειδικών της αγοράς ακινήτων για το πότε θα έλθει η ανάκαμψη αλλά και πόσο θα πέσουν οι τιμές, έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό. Οι αναλυτές της Τράπεζας της Ελλάδος σε πρόσφατη ημερίδα για τα ακίνητα, εκτίμησαν ότι το 2012 θα ανακάμψει η κτηματαγορά. Ομως, όλα τα στοιχεία και οι προβλέψεις από τους επαγγελματίες του κλάδου δείχνουν ότι η ύφεση θα διαρκέσει πολύ. Προς ώρας, η αγορά ακινήτων και η οικοδομή είναι  "πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα"..........
    
    Το κλίμα στην Κτηματαγορά,όπως ήταν αναμενόμενο υπό τις παρούσες συνθήκες, ολοένα επιδεινώνεται.Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός αναλυτής για να διαπιστώσει ότι αυτή οφείλεται σε προφανείς λόγους όπως:

-Η δυσμενής οικονομική συγκυρία με την μείωση εισοδημάτων και την εργασιακή ανασφάλεια.
-Η  ουσιαστική διακοπή χρηματοδότησης (στεγαστικά,επιχειρηματικά κλπ δάνεια) από πλευράς τραπεζικού συστήματος.
-Οι δυσχέρειες τραπεζικής χρηματοδότησης των κατασκευαστών ακινήτων.
-Η συνεχής "μετρολογία" με την φοροεπιδρομή κατά των ακινήτων με ολοένα δυσβάσταχτα μέτρα,έχει διαταράξει την "ψυχολογία της αγοράς"
-Η '"κώφευση" του Δημοσίου ως προς την αποπληρωμή υποχρεώσεών του σε κατασκευαστές και προμηθευτές.
-Το μεγάλο "κτιριακό απόθεμα" απούλητων ακινήτων.
-Η "βροχή αλλαγών" στην σχετική Πολεοδομική Νομοθεσία και τους Κανονισμούς Δόμησης
     Ετσι  ενώ παλιότερα η επένδυση σε ακίνητα θεωρούνταν ασφαλής και αποδοτική,ολοένα πλέον το ακίνητο μετατρέπεται σε "εύκολο  φοροεισπρακτικό εργαλείο".
   Τα επακόλουθα,υποαπασχόληση και ανεργία σε πάρα πολλούς κλάδους που σχετίζονται με την Οικοδομή που θεωρούνταν "η Ατμομηχανή της Ανάπτυξης" στην Χώρα.
   Οι προβληματισμοί πολλοί σε όλο το κύκλωμα παραγωγής ακινήτων, αλλά για ανάκαμψη απαιτούνται μέτρα τόνωσης της Κατασκευής που θα είχαν πολλαπλασιαστική επίδραση στην Ανάπτυξη και στην Οικονομία, αντί να είμαστε  ανήμποροι απαθείς  θεατές της πορείας επίτευξης ή μή των μεγάλων "εθνικών στόχων",της έγκρισης ή λήψης της 6ης ή της ΄7ης δόσης!
  
Σημειώνουμε παρακάτω μερικές χρήσιμες πηγές Ενημέρωσης για τα Ακίνητα και την Κτηματαγορά